12.12.2023
פסילה של רישיון הנהיגה כאשר היא מתבצעת על ידי שוטרי תנועה ולא על ידי בית הדין לתעבורה מכונה פסילה מנהלית והיא תהיה מוגבלת בזמן. בעוד בית הדין לתעבורה יכול ורשאי לפסול רישיון נהיגה לצמיתות הי ששוטרי התעבורה לא יכולים לעשות את זה ואין זה בסמכותם. הנהג המדובר, רצוי ומומלץ באמצעות עורך דין שמלווה ומייצג אותו יכול להגיש בקשה לצורך ביטול פסילה מנהלית על מנת שרישיון הנהיגה ישוב אליו. חשוב לדעת שבית הדין יקשיב לשני הצדדים של העניין ויפסוק האם בביטול הפסילה אין משום סכנה לשלומם של הציבור והנהגים, זאת כתלות בחומרת העבירה שבגינה נפסל הרישיון מלכתחילה.
מה השלבים בתהליך של ביטול פסילה מנהלית?
נהג שביצע עבירת תנועה שהשוטר יהיה סבור שהיא חמורה ובעייתית במיוחד – יכול למצוא את עצמו בפסילה מנהלית שיחיל השוטר על רישיון הנהיגה שלו. הפסילה תהיה מוגבלת לפרק זמן מסוים שבמהלכו לא יוכל הנהג לאחוז בהגה ולנהוג ברכב. עליו לפנות אל עורך דין שעוסק בדיני תעבורה על מנת לבחון אם יש מקום להגשת בקשת ביטול פסילה מנהלית. עורך הדין יבחן לעומק את העניין, את הפסילה ואת כלל הנסיבות וימליץ על דרך הפעולה הנכונה והכדאית. על פי שיקול דעתו המקצועית הוא יגיש את הבקשה לבית הדין לתעבורה וייצג את הלקוח שלו בהתאם.
המשמעות של פסילה מנהלית
אל לו לנהג לחשוב שפסילה מנהלית היא עניין פרוצדורלי, שכן המשמעות המעשית שלה היא פסילה הלכה למעשה של רישיון הנהיגה שלו. החל מרגע כניסתה לתוקף של הפסילה אין הוא רשאי לנהוג ברכב ותהיה זו תוספת של חטא על פשע. ביטול פסילה מנהלית יתבצע לאחר שבדין הדין לתעבורה שמע את טענות שני הצדדים והפעיל שיקול דעת באשר להיותו של הנהג מסוכן לסביבתו ולנהגים האחרים שנוהגים גם הם. תמיד קיים הסיכון שהפסילה תישאר בעינה ומכאן החשיבות של ליווי עו"ד.
דרוש לכם ייעוץ או ייצוג בעת בקשה לביטול פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה שלכם? הכתובת שלכם היא עו"ד תעבורה עמרי בן נתן המקצועי והמנוסה.