13.02.2024
החוק במדינת ישראל מאפשר לקצין משטרתי להחליט על פסילת רישיון לנהג על פי שיקול דעתו, במידה וראה לנכון לעשות זאת. נוהל פסילת הרישיון מטרתו להבטיח שנהג שמהווה סכנה של ממש, יורד מהכביש באופן זמני עד שייקבע הדין בדברו, בכדי להפחית את הסכנה בדרכים. במידה ונפסל רישיונכם בפסילה מנהלית, פנו אל עו"ד עמרי בן נתן ושות' שיעמדו לצידכם ויעשו הכל בכדי להביא את הדברים על סדרם, ולוודא שתחזרו לכביש בקרוב.
שלילה מנהלית
כיצד יש לנהוג לאחר פסילה מנהלית
במידה ונקבעה לכם פסילה מנהלית ישנם כמה דגשים שכדאי לעקוב אחריהם; ראשית, אין לנהוג בזמן תקופת הפסילה. מדובר בעבירה שבדרך כלל חמורה אפילו יותר מזו שבגינה נשלל הרישיון מלכתחילה. מערכת המשפט רואה בכך זלזול במערכת, ואי לכך הענישה הופכת לחמורה וקשה יותר ממה שהייתה יכולה להיות במקור. בנוסף, כדאי להגיע לשימוע שנקבע לכם. דברו עם עורך הדין שלכם, חשבו על טקטיקה מתאימה וגשו לשימוע. הדבר יוכיח על רצינותכם ועל העובדה שהנכם ממושמעים לחוק, והדבר יוכל לצמצם את זמן הפסילה ואף לבטלה. הדגש האחרון הוא לעולם לא לוותר על ליווי של עורך דין מקצועי שהתמחה בעולם התעבורה, שמכיר את כל החוקים והתקנות ומסוגל להשתמש בידע שלו בכדי לעזור לכם.
פסילה מנהלית של רישיון נהיגה – דרכי התמודדות עם הסיטואציה
החדשות הטובות הן שניתן לבטל פסילה מנהלית לפחות בחלק מהמקרים, בעיקר כאשר הנהג הינו בעל עבר תעבורתי נקי ללא היסטוריה של נקודות. עם זאת, גם במקרה ויש נקודות שנצברו ניתן לעתים לצמצם ואף לבטל את הפסילה. עם ליווי מקצועי כמו של עו"ד עמרי בן נתן ושות' ניתן יהיה לפנות לרשות ולבקש ממנה לשקול מחדש את הנושא. מובן שיש להוכיח ולחזק את הטענות על ידי מסמכים, חתימות וראיות אחרות שיסייעו להטיל ספק בקביעה לשלילת הרישיון. עם עשור של ניסיון ועבודה בעולם דיני התעבורה, למדו המומחים כיצד לעמוד מול הרשויות הקשוחות שעושות הכל בכדי לנסות לשמור על כבישים בטוחים מצד אחד, אך מצד שני לעתים מפעילות את כוחן אל מול הנהגים הלא נכונים.